• Z pohodlí domova
  • Vítej jaro!
  • Předchozí
  • Další

Sladké

Strašidýlka z kukuřičné mouky

Strašidýlka z kukuřičné mouky

28.10.2022 9:00.00 1550 Komentáře: 0

Název Halloween vznikl spojením anglických slov All Hallows eve, což v překladu znamená Předvečer Všech svatých. Většina lidí si myslí, že tento svátek pochází ze Spojených států, ale opak je pravdou. V receptu Vám představíme přípravu kukuřičných sušenek bez lepku a dozvíte se i pár zajímavostí o Halloweenu.

Čtěte více...

Bezlepkové pařené buchty

Bezlepkové pařené buchty

21.10.2022 9:00.00 1573 Komentáře: 0

Pamatujeme si je ze školní jídelny, ale ty nejlepší byly stejně od babičky. Voňavé, měkoučké, polité máslem a posypané štědrou dávkou kakaa. A po rozkrojení? Lahodná švestková povidla! Přesně tak vypadají tradiční, s láskou připravené domácí pařené buchty. Věřte či ne, stejně skvěle mohou chutnat i v bezlepkové verzi.

Čtěte více...

Bezlepkový borůvkový koláč

Bezlepkový borůvkový koláč

6.10.2022 9:00.00 2989 Komentáře: 0

Pečení během podzimu přináší zážitek v podobě vůně, která se šíří po celém domě. Kdo by odolal koláči vytaženému přímo z trouby? Pokud patříte mezi milovníky borůvek nebo lesního ovoce, neváhejte vyzkoušet náš recept na tento koláček. Recept je velmi jednoduchý a nevyžaduje žádné cukrářské dovednosti.

Čtěte více...

Bezlepkový mrkvový dort

Bezlepkový mrkvový dort

2.9.2022 9:00.00 2992 Komentáře: 0

Pomalu ale jistě končí léto a začíná pestrobarevný podzim. O tom, že přidávat zeleninu do dezertů je dobrý nápad, jste se mohli přesvědčit v našich předchozích receptech. Dnes vám přinášíme recept na podzimní klasiku, kterou všichni milují. Připravte si s námi mrkvový dort.

Čtěte více...

Čokoládové sušenky bez lepku

Čokoládové sušenky bez lepku

26.7.2022 12:00.00 2045 Komentáře: 0

Máme tady nějaké milovníky čokolády? Tato hříšná dobrota je v hořké verzi považována za velmi zdravou potravinu. Obsahuje řadu látek, které stimulují naši mysl i tělo a navíc jsou prospěšné pro zdraví. Věděli Jste, že tento hříšně dobrý pamlsek slaví svůj den 7. července? Právě tento den se po celém světě slaví Světový den čokolády. My vám dnes přinášíme tip na recept, ve kterém hořká čokoláda hraje důležitou roli.

Čtěte více...

Dýňový cheesecake se sněhovými pusinkami

Dýňový cheesecake se sněhovými pusinkami

4.7.2022 12:18.50 1662 Komentáře: 0

Všichni velmi dobře známe dýňovou polévku nebo přívarek. Věděli Jste, že dýně je vynikající surovinou pro přípravu sladkých dezertů? Pokud Jste ještě dýni na sladko nezkoušeli, dnes máte možnost. Přinášíme Vám recept na dýňový cheesecake!

Čtěte více...

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

10.6.2022 8:00.00 2024 Komentáře: 0

Už jsou tady a je jich všude plno, i když jarní mrazíky s letošní úrodou opět pěkně zatočili. Řeč je o meruňkách. Ovoce, které již svojí veselou oranžovou barvou dokáže povzbudit náladu. A nejde jen o barvu, meruňky jsou plné látek, jako je niacin, kyselina listová, kyselina pantotenová atd., které příznivě ovlivňují naše nervy, působí proti depresi či zlepšují imunitu. Jak si naplno užít meruňkovou sezónu? Ideálním osvěžením v těchto horkých dnech je jednoznačně zmrzlina!

Čtěte více...

Dýňové mini koblihy bez lepku

Dýňové mini koblihy bez lepku

28.4.2022 7:00.00 1765 Komentáře: 0

„Utekl jsem babičce, utekl jsem dědečkovi a tobě také uteče!“ Náš recept na bezlepkové koblihy si rozhodně nenechte utéct, protože díky přidané dýni jsou úžasně vláčné a zlatavě žluté. Ti z Vás, kteří sledují naše sociální jistě z kvízu vědí, že dýně je klasifikována jako ovoce a proto je ideální pro přípravu sladkých jídel. Vynikající podzimní dezert s láskou dělaný, na plotny smažený, na okně chlazený!

Čtěte více...

Jablečný koláč s pudinkem

Jablečný koláč s pudinkem

23.4.2022 7:00.00 1530 Komentáře: 0

Asi nám dáte za pravdu, že moučníků a koláčů není nikdy dost, zvláště, když jsme si my trochu starší ty bezlepkové předtím nemohli moc dopřávat. V dnešní době je však mnohem více bezlepkových produktů a můžeme z nich vykouzlit například i chutný koláč s jablky a pudinkem.

Čtěte více...

Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér

25.4.2022 7:00.00 554 Komentáře: 0

U vaječného likéry platí více než jinde, že kupovaný se tomu domácímu vyrovná jen stěží. Důvod je jednoduchý, u poctivých receptů se totiž používá dostatečný počet přidaných žloutků a také kvalitní alkohol. V tom našem používáme vanilkový cukr a extrakt, které se během vánočního pečení najdou v každé kuchyni. Pokud si ale chcete dopřát, doporučujeme místo extraktu použít pravý vanilkový lusk. Velký pozor dejte na alkohol. Na trhu jsou k dispozici tuzemské „rumy“ bez lepku. Pokud si nejste jisti značkou, můžete použít jiný druh alkoholu, například brandy.

Čtěte více...

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení