• Z pohodlí domova
  • Doprava
  • Z pohodlí domova
  • Doprava
  • Předchozí
  • Další

Dýňový cheesecake se sněhovými pusinkami

Přidáno: 4.7.2022 12:18.50 Počet shlédnutí: 1781

04 Červenec 2022

Všichni velmi dobře známe dýňovou polévku nebo přívarek. Věděli Jste, že dýně je vynikající surovinou pro přípravu sladkých dezertů? Pokud Jste ještě dýni na sladko nezkoušeli, dnes máte možnost. Přinášíme Vám recept na dýňový cheesecake!

Dýňový cheesecake se sněhovými pusinkami

Dýňový cheesecake se sněhovými pusinkami

Úžasná kombinace dýně, karamelu a směsi koření, která Vás zaručeně okouzlí! Ať už chystáte oslavu narozenin nebo chcete rodinu o víkendu překvapit něčím opravdu exkluzivním, víme, jak na to. Dnes s námi můžete vyzkoušet bezlepkový cheesecake zdobený sněhovými pusinkami.

Potřebujeme:

- 90 g máslových bezlepkových sušenek
- 50 g pekanových ořechů
- 4 lžíce třtinového cukru
- ¼ hrníčku rozpuštěného másla
- ¾ hrníčku dýňového pyré
- 1 hrnek krystalového cukru
- 5 vajec
- ¼ lžičky soli
- 1 ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 230 g smetanového přírodního sýra
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g moučkového cukru
Na ozdobu:
- hrst pekanových ořechů
- Salko Karamel
- skořice

Pro začátek si předehřejeme troubu na 180 °C. Bezlepkové sušenky rozlámeme na menší kousky, vložíme do mixéru spolu s pekanovými ořechy a rozsekáme dohladka (pokud nemáme k dispozici mixér, sušenky poboucháme válečkem). K hladké směsi přimícháme třtinový cukr, přilijeme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Formu na pečení si vymažeme, aby se sušenky nepřilepily a hotovou směs do ní vtlačíme. K zarovnání povrchu můžeme použít například sklenici. Takto připravený korpus vložíme do rozehřáté trouby na 10 minut. Mezitím si připravíme náplň tak, že v nádobě smícháme ¾ hrníčku krystalového cukru s dýňovým pyré a přidáme 4 žloutky (bílky si odložíme na sněhové pusinky). Nakonec přidáme kořeniny a sůl. Ve vyšší míse vyšleháme dohladka přírodní sýr, ke kterému postupně přidáme zbylý cukr, celý vejce a smetanu. Takto připravenou směs vmícháme do dýňové směsi. Pořádně promícháme aby se obě směsi spojily do jedné kompaktní hmoty. Na závěr přidáme lžíci škrobu a vanilkový extrakt a naposledy pořádně promícháme. Takto připravenou náplň vlijeme na opečený korpus a vrátíme zpět do trouby, kde pečeme zhruba dalších 50 minut. Jakmile je cheesecake upečený necháme ho hodinu vychladnout. Během chladnutí si připravíme pusinky na ozdobu. Teplotu v troubě snížíme na 100 ° C, protože pusinky potřebujeme vysušit. Ve vyšší misce si z bílků vyšleháme sníh a postupně elektrickým mixérem do něj vmícháme moučkový cukr a zbylý škrob. Směsí naplníme zdobící sáček s ozdobnou špičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem vytváříme různé velké sněhové pusinky. Připravené pusinky vložíme na 45 minut do trouby, pokud začnou zlatnout, následně teplotu snížime na cca 70 °C a pčeme o 10 minut déle. Na závěr si zahřejeme karamelové Salko v mikrovlnce a polijeme jím povrch celého dortu. Dort vložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Vrch po ztuhnutí ozdobíme pekanovými ořechy a hotovými sněhovými pusinkami a posypeme skořicí.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení

odstavka