• Z pohodlí domova
  • Vítej jaro!
  • Předchozí
  • Další

Slané

Pestrý kuřecí pilaf

Pestrý kuřecí pilaf

30.5.2022 8:00.00 765 Komentáře: 0

Slyšeli jste už o jídle známém jako pilaf resp. pilav? Jesliže ne tento recept je právě pro Vás! Jedná se o poměrně jednoduché jídlo, jehož základ tvoří rýže nebo pšeničný bulgur. V naší bezlepkové verzi budeme k jeho přípravě používat právě rýži. Ve světě je známo mnoho druhů pilafu, některé můžu obsahovat zeleninu jiné ovoce. Pilaf je velkou pochoutkou zejména v Turecku a v Ázerbájdžánu je pilaf dokonce národním jídlem.

Čtěte více...

Bezlepková kapustnica

Bezlepková kapustnica

3.6.2022 8:00.00 225 Komentáře: 0

Slovenská kapustnica patří mezi nejoblíbenější jídla vůbec! Polévka je trošku náročnější na čas, ale zvládne ji opravdu každý. Aby byla v bezlepkové verzi, na zahuštění použijeme brambory, druhá možnost je přidání bezlepkové mouky. Je na Vás, jaký způsob zahuštění preferujete.

Čtěte více...

Pikantní trhané vepřové s bramborovou kaší

Pikantní trhané vepřové s bramborovou kaší

20.5.2022 8:00.00 439 Komentáře: 0

V poslední době můžeme vidět vzrůstající trend street foodového jídla, mezi něž neodmyslitelně patří i trhané masíčko. Můžete ho najít v balegických hranolkách nebo v mexickém tacos. My Vám nabízíme recept na trhané brančové masíčko s bramborovou kaší. Přílohu si ovšem můžete změnit podle chutě.

Čtěte více...

Silvestrovská plněná vejce

Silvestrovská plněná vejce

24.2.2022 7:00.00 234 Komentáře: 0

Silvestrovské jednohubky můžete letos ozvláštnit přirozeně bezlepkovými plněnými vejci. Rychlá příprava a zdravé suroviny potěší především ty, kteří se během Silvestrovské noci nechtějí přejídat bramborovými lupínky a jinými nezdravostmi.

Čtěte více...

Pad Thai

Pad Thai

13.4.2022 7:00.00 332 Komentáře: 0

Co je na asijské kuchyni úplně nejlepší? Většina pokrmů je přirozeně bezlepkových, barevných a plných zeleniny. Netypické chutě a vůně samozřejmě nesednou úplně každému, mnohým však čerstvé koriandrové lístky, strouhaný zázvor a arašídy učarovaly. V návaznosti na thajskou kuchyni Vám přinášíme recept na tradiční thajské nudle Pad Thai.

Čtěte více...

Hovězí vývar

Hovězí vývar

10.4.2022 7:00.00 1880 Komentáře: 0

Víte, co nesmí chybět na svátečním stole? Co postaví na nohy i mrtvého? A která polévka dodá tělu živiny a energii po nemoci? Ano, právně je to hovězí vývar! Příprava je jednoduchá, jen jej musíte včas postavit na plotnu, aby strávníky potěšil na oběd (a ne až na večeři).

Čtěte více...

Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

11.4.2022 7:00.00 1227 Komentáře: 0

Rychlá pomazánka ideální k snídani, svačině ale i jako pohoštění pro návštěvu! Jednoduchá příprava, která zabere minimum čas a výsledek je fantastický. Uvidíte sami, jak rychle zmizí.

Čtěte více...

Cuketový salát se sušenými rajčaty

Cuketový salát se sušenými rajčaty

5.4.2022 7:00.00 245 Komentáře: 0

Připravte si svěží a rychlý cuketový salát vhodný pro svačinu nebo lehkou večeři. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a nezabere moc času. Navíc se perfektně hodí do vyváženého jídelníčku a je opravdu velice chutný.

Čtěte více...

Bezlepkové svatomartinské menu

Bezlepkové svatomartinské menu

6.1.2022 7:00.00 326 Komentáře: 0

Již brzy 11. listopadu nás čeká svátek svatého Martina. Většina lidí má toto jméno spojené s příchodem zimy, sněhu a také s hody, na kterých nesmí chybět svatomartinská husa. Přestože to na první sněhovou nadílku nevypadá, můžete si s námi směle připravit bezlepkové svatomartinské pohoštění. Chybět nebude mladé víno, husa s červeným zelím, pečenými kaštany a bezlepkové lokše, tedy tradiční bramborové placky.

Čtěte více...

Bezlepkový knedlík

Bezlepkový knedlík

10.3.2022 7:00.00 1361 Komentáře: 0

Tradiční česká potravina - knedlík. V minulosti si ji celiatici mohli dopřát jen zřídkakdy. V současnosti existuje množství receptů na domácí bezlepkový knedlík. Jeden z nich Vám nyní přinášíme i my.

Čtěte více...

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení