• Z pohodlí domova
  • Vítej jaro!
  • Předchozí
  • Další

Slané

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

25.11.2022 9:00.00 786 Komentáře: 0

Slaný koláč je ve světě oblíbený především díky velmi rychlé přípravě a výborné chuti. Navíc ingredience si volíte samy, podle chuti. My jsme v receptu na tuto francouzskou lahůdku použili různé druhy zeleniny, ale přidat můžete samozřejmě také třeba mleté maso. Vyzkoušejte si s námi zeleninový quiche.

Čtěte více...

Květák v bezlepkovém těstíčku s domácí tatarskou omáčkou

Květák v bezlepkovém těstíčku s domácí tatarskou omáčkou

11.11.2022 9:00.00 292 Komentáře: 0

Hledáte recept na rychlý bezlepkový snack nebo lehký oběd? Květák sice nepatří mezi oblíbený druh zeleniny u dětí ale i u mnoha dospělých, avšak těstíčko ho posune na úplně jiný level. Navíc obalovaný květák se v našem receptu peče v troubě a nevysmaží se v oleji, takže je velmi chutný jako lehký snak. Výborně jej doplní i naše domácí tatarská omáčka.

Čtěte více...

Bezlepkové bagle s pažitkovou pomazánkou

Bezlepkové bagle s pažitkovou pomazánkou

14.10.2022 9:00.00 284 Komentáře: 0

Věděli jste, že chutné pečivo bagel pochází z Polska? První zmínky o tomto druhu pečiva sahají do roku 1620. V USA patří bagel mezi oblíbené druhy pečiva a v současnosti se mu dostává většího prostoru i v našich končinách. Připravili jsme si pro Vás bezlepkovou verzi této pochoutky a obohatili ji o pažitkovou pomazánku.

Čtěte více...

Chuťovky z červené řepy

Chuťovky z červené řepy

29.9.2022 8:00.00 558 Komentáře: 0

Sezóna červené řepy je opět tady a vy nevíte co s ní? Patříte mezi ty, kteří tepelně upravenou červenou řepu nesnědí ani v salátu? Přinášíme Vám 2 chutné recepty, ve kterých hlavní roli hraje červená řepa. Věříme, že okouzlí i ty, kteří červené řepě příliš neholdují.

Čtěte více...

Cuketové lasagne bez lepku

Cuketové lasagne bez lepku

23.9.2022 13:00.00 440 Komentáře: 0

Cuketová sezóna ještě ani z daleka neskončila. Proto, pokud máte doma plnou spíž cuket a nevíte co s nimi, my vám poradíme. Přinášíme recept na vynikající lasagne, ve kterém klasickou těstovinu nahradíme cuketovými pláty. Recept je velmi jednoduchý a nezabere moc času. Tak pojďme na to!

Čtěte více...

Svačiny plné zdraví a chuti

Svačiny plné zdraví a chuti

2.9.2022 10:00.00 306 Komentáře: 0

Školáci opět zasedli do lavic a jim i rodičům, začal známý koloběh povinností. Jednou z nich je starost o to, jak dětem zajistit správný stravovací režim. Během snídaně na děti zpravidla stihnou rodiče dohlédnout, ale otázkou je, jaké jídlo zabalit do svačinového boxu? Mělo by odpovídat zásadám zdravé výživy a přitom vypadat a chutnat tak lákavě, aby neskončilo zapomenuté v tašce nebo hůře v koši na odpadky.

Čtěte více...

Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai

Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai

19.8.2022 9:00.00 2081 Komentáře: 0

Patříte mezi milovníky pikantního jídla a nebojíte se vyzkoušet něco ostřejšího? Thajská kuchyně je plná jídel, která jsou přirozeně bezlepková. Mezi taková jídla patří i polévka Tom Kha Gai. Pokud rádi experimentujete a holdujete pikantním jídlam thajská kuřecí polévka je pro Vás ideální volbou! Touto polévkou skvěle zakončíte letošní tropické léto.

Čtěte více...

Vepřová panenka na hruškách

Vepřová panenka na hruškách

19.7.2022 11:00.00 500 Komentáře: 0

Panenka v našich končinách neodmyslitelně patří k nejoblíbenějším druhům masa vůbec. Není se čemu divit, protože ji téměř každý řezník považuje za jeden z nejkvalitnějších druhů masa. Nachází se v zadní části prasete, kde jsou svalová vlákna velmi krátká a maso je tak velmi křehké. Vepřovou panenku doporučujeme připravovat v celku, aby se během pečení neztratila přirozená šťavnatost masa. Pár zajímavostí o panence máme za sebou, můžeme se pustit do přípravy dnešního receptu. Ten jsme si připravili trošku moderně, někdo by řekl podzimně, ale především lahodně a bezlepkově.

Čtěte více...

Slaný koláč s dýní a rukolou

Slaný koláč s dýní a rukolou

27.6.2022 14:06.25 372 Komentáře: 0

Pokud máte chuť na jídlo, které září barvami, slaný koláč s rukolou a dýní je to pravé! Dýně Hokaido je dostupná v obchodních řetězcích celoročně a můžete si tak na ni pochutnat kdy se Vám zachce. Dnes jsme pro Vás připravili Hokaido zakomponovanou do slaného koláče.

Čtěte více...

Svěží losos se šalvějí a citronem

Svěží losos se šalvějí a citronem

4.7.2022 13:24.43 261 Komentáře: 0

K přípravě oblíbeného lososa často používáme různé bylinky. Vyzkoušeli Jste již kombinaci šalvěje a citronu? Výborně se hodí k této delikátní rybce bez kostí. Jako přílohu jsme tentokrát vybrali bezlepkové ňoky, které zvládne připravit opravdu každý.

Čtěte více...

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení

Svátek 1 8 máj