• Z pohodlí domova
  • Vítej jaro!
  • Předchozí
  • Další

Bezlepkový knedlík

Přidáno: 10.3.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 1364

10 Březen 2022

Tradiční česká potravina - knedlík. V minulosti si ji celiatici mohli dopřát jen zřídkakdy. V současnosti existuje množství receptů na domácí bezlepkový knedlík. Jeden z nich Vám nyní přinášíme i my.

Bezlepkový knedlík

Bezlepkový knedlík

Tradiční česká potravina - knedlík. V minulosti si ji celiatici mohli dopřát jen zřídkakdy. V současnosti existuje množství receptů na domácí bezlepkový knedlík. Jeden z nich Vám nyní přinášíme i my.

Potřebujeme:

- 250 ml mléka
- 1 sušené droždí
- 1 lžičku moučkového cukru
- 1 vejce
- 350 g bezlepkové mouky
- špetka soli
- kousky bezlepkového chleba Vitacelia

Do vlažného (ne horkého) mléka (můžeme dát na půl s vodou) nasypeme sušené droždí, cukr a necháme nabobtnat (cca 10 min). Pak přidáme vejce, sůl a kousíčky bezlepkového chleba. Nakonec postupně přidáváme bezlepkovou mouku, dokud není těsto tuhé. Z takto připraveného těsta vytvoříme bochánky. Knedlíkové bochníky necháme vykynout a následně je vložíme do hrnce s připraveným pařákem přikrytím utěrkou. Takto připravený hrnec ještě přikryjeme pokličkou. Vodu přivedeme k varu a spaříme přibližně 15 minut. Zda jsou knedlíky hotové, zjistíme špejlí.

Zdroj: poslirecept.cz, bezlepek.cz

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení