Bezlepkový knedlík
Přidáno: 10.3.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 1937
10 Březen 2022
Tradiční česká potravina - knedlík. V minulosti si ji celiatici mohli dopřát jen zřídkakdy. V současnosti existuje množství receptů na domácí bezlepkový knedlík. Jeden z nich Vám nyní přinášíme i my.
Bezlepkový knedlík
Tradiční česká potravina - knedlík. V minulosti si ji celiatici mohli dopřát jen zřídkakdy. V současnosti existuje množství receptů na domácí bezlepkový knedlík. Jeden z nich Vám nyní přinášíme i my.
Potřebujeme:
- 250 ml mléka
- 1 sušené droždí
- 1 lžičku moučkového cukru
- 1 vejce
- 350 g bezlepkové mouky
- špetka soli
- kousky bezlepkového chleba Vitacelia
Do vlažného (ne horkého) mléka (můžeme dát na půl s vodou) nasypeme sušené droždí, cukr a necháme nabobtnat (cca 10 min). Pak přidáme vejce, sůl a kousíčky bezlepkového chleba. Nakonec postupně přidáváme bezlepkovou mouku, dokud není těsto tuhé. Z takto připraveného těsta vytvoříme bochánky. Knedlíkové bochníky necháme vykynout a následně je vložíme do hrnce s připraveným pařákem přikrytím utěrkou. Takto připravený hrnec ještě přikryjeme pokličkou. Vodu přivedeme k varu a spaříme přibližně 15 minut. Zda jsou knedlíky hotové, zjistíme špejlí.
Zdroj: poslirecept.cz, bezlepek.cz