• Z pohodlí domova
  • Vítej jaro!
  • Předchozí
  • Další

Pikantní trhané vepřové s bramborovou kaší

Přidáno: 20.5.2022 8:00.00 Počet shlédnutí: 440

20 Květen 2022

V poslední době můžeme vidět vzrůstající trend street foodového jídla, mezi něž neodmyslitelně patří i trhané masíčko. Můžete ho najít v balegických hranolkách nebo v mexickém tacos. My Vám nabízíme recept na trhané brančové masíčko s bramborovou kaší. Přílohu si ovšem můžete změnit podle chutě.

Pikantní trhané vepřové s bramborovou kaší

Pikantní trhané vepřové s bramborovou kaší

Trhané vepřové maso patří mezi klasiky americké kuchyně. Pomalu pečené maso při nižší teplotě zůstává úžasně šťavnaté a přípravou dostatečně navnadíte své hosty či rodinu, protože maso provokativně provoní celý prostor již několik hodin před servírováním. Finální úprava – trhání pomocí vidliček – a příprava hladké bramborové kaše už tolik času nezabere. Tento pokrm je proto ideální, pokud se při přípravě chcete napůl věnovat i hostům.

Potřebujeme:

- 1 kg vepřové plece
- 1 lžíci kmínu
- 1 lžíci mletého koriandru
- 1 lžíci mleté papriky
- sůl a pepř dle potřeby
- ½ hrnku meruňkového džemu
- 2 středně velké cibule
- 4 papričky jalapeños
- 1,5 kg brambor
- 50 ml plnotučného mléka
- 150 ml podmáslí
- 150 g másla

Před začátkem přípravy si předehřejeme troubu na 150 °C. Vepřové masíčko rozdělíme na tři části a odložíme stranou. V misce zatím smícháme kmín, 4 lžičky soli, 2 lžičky pepře a směs vmasírujeme do naporcovaného masa. Následně maso potřeme ještě meruňkovým džemem. Přendáme ho do pekáče, přidáme k němu nahrubo nakrájenou cibuli a nakrájené jalapeños. Aby se nám masíčko nevysušilo během pečení, podlijeme ho trochou vody a zakryjeme alobalem. V předehřáté troubě pomalu pečeme 4 až 5 hodin. Následuje příprava přílohy. Brambory oloupeme, uvaříme doměkka a rozšťoucháme. Do takto připravených brambor přidáme máslo, necháme rozpustit a promícháme. Nakonec přilijeme mléko, podmáslí (musí mít pokojovou teplotu) a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Upečené maso přendáme do mísy nebo na talíř (kde se nám bude maso lépe trhat) a pomocí dvou vidliček ho natrháme (přebytečný tuk však nevyhazujeme, ale odložíme stranou). Bramborovou kaši servírujeme s masem, cibulí a jalapeños přelitou vypečenou šťávou.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení

Svátek 1 8 máj