Hermelínová pomazánka
Přidáno: 11.4.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 2015
11 Duben 2022
Rychlá pomazánka ideální k snídani, svačině ale i jako pohoštění pro návštěvu! Jednoduchá příprava, která zabere minimum čas a výsledek je fantastický. Uvidíte sami, jak rychle zmizí.
Hermelínová pomazánka
Rychlá pomazánka ideální k snídani, svačině ale i jako pohoštění pro návštěvu! Jednoduchá příprava, která zabere minimum čas a výsledek je fantastický. Uvidíte sami, jak rychle zmizí.
Potřebujeme:
- 240 g Hermelínu nebo jiného plísňového sýra (camembert, brie, atd.)
- 20 g rajčatového protlaku
- 60 g majonézy (opravdoví gurmáni si mohou udělat domácí majonézu)
- 60 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 10 g nakládaných feferonek
- 1 lžička sladké papriky
- chilli vločky nebo chilli pepř podle chuti
- sůl a pepř
- bezlepkové pečivo
Plísňový sýr nakrájíme na menší kostičky, cibuli a česnek nakrájíme také nadrobno (česnek můžete i promačkat, každý jak má rád) a nakonec nasekáme feferonky. Vše smícháme dohromady a následně přidejme rajčatové pyré a majonézu. Hotovou směs okořeníme sladkou paprikou a pokud Jste milovníkem pálivého přidejte chilli. Na závěr pomazánku dochutím solí a pepřem. Pomazánka by po dokončení měla pár hodin stát v chladničce, aby se všechny chutě propojily. Servírujeme s bezlepkovým chlebíkem nebo vlastnoručně upečeným pečivem.