• Z pohodlí domova
  • Vítej jaro!
  • Předchozí
  • Další

Silvestrovská plněná vejce

Přidáno: 24.2.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 234

24 Únor 2022

Silvestrovské jednohubky můžete letos ozvláštnit přirozeně bezlepkovými plněnými vejci. Rychlá příprava a zdravé suroviny potěší především ty, kteří se během Silvestrovské noci nechtějí přejídat bramborovými lupínky a jinými nezdravostmi.

Silvestrovská plněná vejce

Silvestrovská plněná vejce

Silvestrovské jednohubky můžete letos ozvláštnit přirozeně bezlepkovými plněnými vejci. Rychlá příprava a zdravé suroviny potěší především ty, kteří se během Silvestrovské noci nechtějí přejídat bramborovými lupínky a jinými nezdravostmi.

Potřebujeme:

- 8 vajec velikosti L
- 30 g uzeného lososa
- 2 lžíce čerstvého nasekaného kopru
- 2 lžičky dijonské hořčice
- lžíce citrónové šťávy
- 3 - 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
- špetka kajenského pepře

Vejce uvaříme natvrdo, zalije studenou vodou a necháme vychladnout. Opatrně je po vychladnutí oloupeme a rozdělíme na dvě poloviny. Z vajíček následně lžičkou vydlabeme žloutky, které si odložíme do menší misky. Takto vydlabaná bílka rozložíme na desku. Náplň do bílkových polovin připravíme smícháním žloutků se lžící nasekaného kopru, hořčicí, citrónovou šťávou a olejem. Směs dochutíme solí a pepřem. Připravenou nádivku přendáme do cukrářského sáčku (pokud nemáme, plníme lžičkou) a naplníme jí bílky. Navrch každé polovičky naaranžujeme lososa, ozdobíme povrch nasekaným koprem a posypeme špetkou kajanského pepře.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení

Svátek 1 8 máj