Mini Pavlovky s ovocem
Přidáno: 16.11.2022 9:00.00 Počet shlédnutí: 3458
16 Listopad 2022
Příprava velkého pěnového dortu vyžaduje svůj čas a jistou dávku trpělivosti při sušení více vrstev dortu. Mini Pavlovky jsou perfektní alternativou tohoto dezertu, jelikož příprava je velmi jednoduchá a sušení zabere méně času. Navíc jsou jednodušší na servírování, protože není třeba žádné krájení. Po tomto dezertu sáhne zaručeně každý milovník sladkého! Mini Pavlovky si můžete ozdobit ovocem, které máte nejraději a hned máte vynikající pamlsek ke kávě.
Mini Pavlovky s ovocem
Na přípravu velkého pěnového dortu si troufne jen málokterá hospodyňka. Mini Pavlovky jsou perfektní alternativou tohoto dezertu. Navíc jsou jednodušší na servírování, protože není potřeba tortičky krájet. Po tomto dezertu sáhne zaručeně každý milovník sladkého! Mini Pavlovky si můžete ozdobit ovocem, které máte nejraději a hned máte vynikající dezert ke kávě.
Potřebujeme:
Na mini Pavlovky:
- 4 bílky z vajec velikosti L,
- 1 hrnek moučkového cukru,
- 2 lžíce kukuřičného škrobu,
- ½ lžíce citrónové šťávy,
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- 1 balení smetany ke šlehání,
- 1 lžička vanilkového extraktu,
- ovoce podle chuti (my jsme zvolili 3 druhy ovoce: hrst jahod, hrst borůvek, a hrst malin)
- lístky mäty na ozdobu
Příprava mini Pavlovek je velmi rychlá, proto si hned v prvním kroku předehřejeme troubu na 100 °C. Také si připravíme plech vyložený pečícím papírem. Nyní se můžeme pustit do přípravy Pavlovek. Důležitou informací při tomto receptu je, že bílky musí mít pokojovou teplotu. Máme-li bílky pokojové teploty vložíme je do větší misky a šleháme na nejvyšším výkonu mixéru přibližně 1 minutu. Potom za stálého šlehání přidáváme postupně prosetý moučkový cukr. Směs bílků a cukru následně šleháme ještě cca 5-7 minut. Ke konci přidáme citrónovou šťávu, kukuřičný škrob a vše pořádně vyšleháme. Připravíme si zdobící sáček s ozdobnou špičkou, který naplníme bílkovou směsí. Na plechu s pečícím papírem vytvoříme cca 8-10 hnízdeček s vyšším okrajem a lžičkou v nich zvýrazníme jamku, aby se do nich později vešla šlehačka. Takto připravené mini Pavlovky vložíme do předehřáté trouby na přibližně 1 hodinu a 15 minut. Během sušení troubu neotevíráme a po dopečení ji vypneme a necháme v ní dortíky ještě 30 minut dojít. Díky tomu budou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Jakmile jsou vychladlé, vyšleháme si šlehačku s vanilkovým extraktem, naplníme jí dortíky, ozdobíme ovocem, mátou a ihned podáváme.