• Z pohodlí domova
  • Vítej jaro!
  • Předchozí
  • Další

Mini Pavlovky s ovocem

Přidáno: 16.11.2022 9:00.00 Počet shlédnutí: 2980

16 Listopad 2022

Příprava velkého pěnového dortu vyžaduje svůj čas a jistou dávku trpělivosti při sušení více vrstev dortu. Mini Pavlovky jsou perfektní alternativou tohoto dezertu, jelikož příprava je velmi jednoduchá a sušení zabere méně času. Navíc jsou jednodušší na servírování, protože není třeba žádné krájení. Po tomto dezertu sáhne zaručeně každý milovník sladkého! Mini Pavlovky si můžete ozdobit ovocem, které máte nejraději a hned máte vynikající pamlsek ke kávě.

Mini Pavlovky s ovocem

Mini Pavlovky s ovocem

Na přípravu velkého pěnového dortu si troufne jen málokterá hospodyňka. Mini Pavlovky jsou perfektní alternativou tohoto dezertu. Navíc jsou jednodušší na servírování, protože není potřeba tortičky krájet. Po tomto dezertu sáhne zaručeně každý milovník sladkého! Mini Pavlovky si můžete ozdobit ovocem, které máte nejraději a hned máte vynikající dezert ke kávě.

Potřebujeme:

Na mini Pavlovky:

- 4 bílky z vajec velikosti L,
- 1 hrnek moučkového cukru,
- 2 lžíce kukuřičného škrobu,
- ½ lžíce citrónové šťávy,
- 1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobu:

- 1 balení smetany ke šlehání,
- 1 lžička vanilkového extraktu,
- ovoce podle chuti (my jsme zvolili 3 druhy ovoce: hrst jahod, hrst borůvek, a hrst malin)
- lístky mäty na ozdobu

Příprava mini Pavlovek je velmi rychlá, proto si hned v prvním kroku předehřejeme troubu na 100 °C. Také si připravíme plech vyložený pečícím papírem. Nyní se můžeme pustit do přípravy Pavlovek. Důležitou informací při tomto receptu je, že bílky musí mít pokojovou teplotu. Máme-li bílky pokojové teploty vložíme je do větší misky a šleháme na nejvyšším výkonu mixéru přibližně 1 minutu. Potom za stálého šlehání přidáváme postupně prosetý moučkový cukr. Směs bílků a cukru následně šleháme ještě cca 5-7 minut. Ke konci přidáme citrónovou šťávu, kukuřičný škrob a vše pořádně vyšleháme. Připravíme si zdobící sáček s ozdobnou špičkou, který naplníme bílkovou směsí. Na plechu s pečícím papírem vytvoříme cca 8-10 hnízdeček s vyšším okrajem a lžičkou v nich zvýrazníme jamku, aby se do nich později vešla šlehačka. Takto připravené mini Pavlovky vložíme do předehřáté trouby na přibližně 1 hodinu a 15 minut. Během sušení troubu neotevíráme a po dopečení ji vypneme a necháme v ní dortíky ještě 30 minut dojít. Díky tomu budou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Jakmile jsou vychladlé, vyšleháme si šlehačku s vanilkovým extraktem, naplníme jí dortíky, ozdobíme ovocem, mátou a ihned podáváme.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení