Kuřecí Tikka masala
Přidáno: 7.1.2022 13:00.00 Počet shlédnutí: 890
07 Leden 2022
Koření Garam Masala v kombinaci se zázvorem a česnekem dodá kuřecímu masu nádech exotických dálek! Navíc použití sytě žlutého pepře kurkumy je pro celiaky velmi vhodné. Kurkuma má totiž silné antioxidační účinky, stimuluje nervovou aktivitu.
![Kuřecí Tikka masala](/resize/e/300/300/files/fotky-k-receptom/tikka.png)
Kuřecí Tikka masala
Koření Garam Masala v kombinaci se zázvorem a česnekem dodá kuřecímu masu nádech exotických dálek! Navíc použití sytě žlutého pepře kurkumy je pro celiaky velmi vhodné. Kurkuma má totiž silné antioxidační účinky, stimuluje nervovou aktivitu.
Potřebujeme:
- 500 g kuřecích prsou
- 300 g tučného jogurtu
- 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky pepře Garam Masala
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 chilli paprička
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- konzerva krájených rajčat
- čerstvé bylinky na ozdobu
Den předem si naložíme maso do marinády, aby bylo jemnější a chutě přešly do masa. Jogurt smícháme se lžící zázvoru, stroužky prolisovaného česneku a lžičkou pepře Garam Masala. Marinádu dochutíme solí a pepřem. Do takto připravené směsi naložíme kuřecí prsa a necháme marinovat přes noc. Druhý den si marinované maso očistíme od marinády a nakrájejte na kostičky. Na másle a oleji zprudka osmahneme a odložíme stranou. Na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, lžíci zázvoru, nakrájenou chilli papričku a prolisovaný stroužek česneku. Do směsi přisypeme kurkumu, mletou papriku a lžičku pepře Garam Masala. Promícháme a přidejte konzervu krájených rajčat. Suroviny povaříme přibližně 10 minut. Jakmile směs zhoustne, přidáme opět maso a vaříme dalších 10 minut (je-li směs velmi hustá, zředíme trochou vody). Podáváme s rýží ozdobenou čerstvou petrželkou nebo čerstvým koriandrem.