Kuřecí Tikka masala
Přidáno: 7.1.2022 13:00.00 Počet shlédnutí: 966
07 Leden 2022
Koření Garam Masala v kombinaci se zázvorem a česnekem dodá kuřecímu masu nádech exotických dálek! Navíc použití sytě žlutého pepře kurkumy je pro celiaky velmi vhodné. Kurkuma má totiž silné antioxidační účinky, stimuluje nervovou aktivitu.
Kuřecí Tikka masala
Koření Garam Masala v kombinaci se zázvorem a česnekem dodá kuřecímu masu nádech exotických dálek! Navíc použití sytě žlutého pepře kurkumy je pro celiaky velmi vhodné. Kurkuma má totiž silné antioxidační účinky, stimuluje nervovou aktivitu.
Potřebujeme:
- 500 g kuřecích prsou
- 300 g tučného jogurtu
- 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky pepře Garam Masala
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 chilli paprička
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- konzerva krájených rajčat
- čerstvé bylinky na ozdobu
Den předem si naložíme maso do marinády, aby bylo jemnější a chutě přešly do masa. Jogurt smícháme se lžící zázvoru, stroužky prolisovaného česneku a lžičkou pepře Garam Masala. Marinádu dochutíme solí a pepřem. Do takto připravené směsi naložíme kuřecí prsa a necháme marinovat přes noc. Druhý den si marinované maso očistíme od marinády a nakrájejte na kostičky. Na másle a oleji zprudka osmahneme a odložíme stranou. Na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, lžíci zázvoru, nakrájenou chilli papričku a prolisovaný stroužek česneku. Do směsi přisypeme kurkumu, mletou papriku a lžičku pepře Garam Masala. Promícháme a přidejte konzervu krájených rajčat. Suroviny povaříme přibližně 10 minut. Jakmile směs zhoustne, přidáme opět maso a vaříme dalších 10 minut (je-li směs velmi hustá, zředíme trochou vody). Podáváme s rýží ozdobenou čerstvou petrželkou nebo čerstvým koriandrem.