Kokosový bezlepkový beránek
Přidáno: 27.3.2023 9:00.00 Počet shlédnutí: 797
27 Březen 2023
Velikonoce už klepou na dveře, proto jsme si pro Vás připravili netradiční recept na velikonočního beránka. Příprava těsta je opravdu jednoduchá a zvládne ho každý!
Kokosový bezlepkový beránek
Patříte mezi milovníky tradičního pečení? Pokud ano, na Vašem velikonočním stole rozhodně nemůže chybět sladký beránek. Pojďte si s námi připravit netradičního a možná i poněkud exotického velikonočního beránka. Celý bude připraven jak jinak než bez lepku. Užijete si s ním i trochu zábavy, protože díky plodům goji beránek získá vskutku originální podobu.
Potřebujeme:
- 250 g kokosové mouky
- špetku soli
- 1 lžička jedlé sody
- 4 vejce (oddělíme si zvlášť žloutky a bílky)
- 100 g moučkového cukru
- 250 g tvarohu
- 200 g másla
- strouhaného kokosu pro vysypání formy
- plody goji
Formu na beránka pořádně vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem, aby se beránek z formy dobře vytahoval. Troubu si předehřejeme na 160 °C s funkcí horkého vzduchu. Budeme pokračovat s přípravou těsta, které je poměrně jednoduché, takže recept zvládne opravdu každý! Ve větší misce smícháme mouku s jedlou sodou a špetkou soli. Žloutky s cukrem a změklým máslem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme i moučnou směs spolu s tvarohem. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a opatrně zapracujete do těsta. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 – 50 minut. Po upečení necháme beránka chvilku vychladnout ve formě a následně jej z ní vyklopíme. Beránka ozdobíme buď plody goji, případně podle sebe, jelikož kreativitě se meze nekladou.
Veselou Velikonoce přejeme! ????