• Z pohodlí domova
  • Hamburgerové léto
  • Předchozí
  • Další

Dýňová polévka

Přidáno: 8.11.2021 10:15.00 Počet shlédnutí: 351

08 Listopad 2021

Připravte si podzimní dýňovou polévku za 15 minut! Jednoduchá příprava oblíbené dýňové polévky Vám nezabere mnoho času a výsledek je fantastický. Ideální polévka na zahřáté během sychravých podzimních dnů.

Dýňová polévka

Dýňová polévka


Připravte si podzimní dýňovou polévku za 15 minut! Jednoduchá příprava oblíbené dýňové polévky Vám nezabere mnoho času a výsledek je fantastický. Ideální polévka na zahřáté během sychravých podzimních dnů.


Potřebujeme:


- 750 g dýně (máslová nebo hokaido)
- 30 g másla
- 100 g šalotky
- 1 stroužek česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 g smetany
- sůl a pepř
- bezlepkové pečivo

Dýni zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky. Ve větším hrnci si při nižší teplotě na másle osmahneme šalotku, přidejte česnek nakrájený na plátky nebo prolisovaný a dýni. Za občasného protřesení opékáme suroviny přibližně 7 - 10 minut. Hrnec zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme, dokud není dýně měkká a následně vše rozmixujeme dohladka. Rozmixovanou směs ještě krátce povaříme. Hrnec odstavíme z plotny a do polévky vlijeme smetanu. Aby se nám všechny suroviny pěkně spojily, polévku ještě krátce pomixujeme. Takto připravenou polévku můžeme servírovat s upečenými slunečnicovými semínky nahoře a bezlepkovým pečivem.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení