• Z pohodlí domova
  • Doprava 250kč
  • Vianočný bannery
  • Z pohodlí domova
  • Doprava 250kč
  • Vianočný bannery
  • Předchozí
  • Další

Bezlepkový jablečný štrúdl

Přidáno: 4.1.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 2149

04 Leden 2022

Sezóna jablek je již oficiálně zahájena a na nedělních stolech určitě nemůže chybět odpolední jablečný štrúdl. Jedná se samozřejmě o bezlepkovou verzi klasického štrúdlu z bezlepkové mouky. Chybí už jen horká kávička nebo čaj.

Bezlepkový jablečný štrúdl

Bezlepkový jablečný štrúdl

Sezóna jablek je již oficiálně zahájena a na nedělních stolech určitě nemůže chybět odpolední jablečný štrúdl. Jedná se samozřejmě o bezlepkovou verzi klasického štrúdlu z bezlepkové mouky. Chybí už jen horká kávička nebo čaj.

Potřebujeme:

- 250 g bezlepkové mouky
- 150 g Hery
- 1 vejce
- ocet
- sůl
- 1 žloutek
- jablka podle velikosti
- krystalový cukr
- vanilkový cukr
- skořicový cukr
- bezlepková strouhanka kukuřičná

Do větší misky si dáme mouku, Heru, jedno vejce, trochu octa a sůl. Všechny suroviny důkladně promícháme, aby se spojily do kompaktního těsta. Zpočátku se bude těsto hůře spojovat, ale nakonec se to povede a všechny suroviny se krásně spojí. Takto připravené těsto dáme těsto odpočinout na 20 minut do chladničky a prozatím si nastrouháme jablka. Těsto vytáhneme z chladničky, rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme ho a naplníme strouhanými jablky. Jablka posypeme krystalovým a skořicovým cukrem a navrch nasypeme ještě trochu kukuřičné strouhanky, aby nasákla šťávu z jablek. Zavineme, a dáme velmi opatrně na plech vystlaný pečícím papírem. Na závěr štrúdl potřeme žloutkem aby měla krásnou zlatavou barvu. Pečeme přibližně 25 minut při teplotě 200 °C, dokud nebude štrúdl zlatavý.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení