• Z pohodlí domova
  • Zmesi
  • Předchozí
  • Další

Bezlepkové včelí úly

Přidáno: 9.3.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 222

09 Březen 2022

Včelí úly patří mezi vánoční klasiku. Na první pohled se může recept zdát poměrně náročný, ale opak je pravdou. S úly se pracuje velmi dobře a už po několika kouscích budete mít jejich přípravu v malíčku! V receptu pracujeme s alkoholem – rumem nebo mandlovým likérem. Pokud si nejste jisti, zda doma máte tento typ alkoholu „čistý“, tedy bezlepkový, doporučujeme použít třtinový rum nebo Metaxu a případně mandlovou esenci.

Bezlepkové včelí úly

Bezlepkové včelí úly

Včelí úly patří mezi vánoční klasiku. Na první pohled se může recept zdát poměrně náročný, ale opak je pravdou. S úly se pracuje velmi dobře a už po několika kouscích budete mít jejich přípravu v malíčku! V receptu pracujeme s alkoholem – rumem nebo mandlovým likérem. Pokud si nejste jisti, zda doma máte tento typ alkoholu „čistý", tedy bezlepkový, doporučujeme použít třtinový rum nebo Metaxu a případně mandlovou esenci.

Potřebujeme:

Těsto:

- 160 g mletých bezlepkových piškotů (amarantové nebo kukuřičné)
- 150 g moučkového cukru
- 60 g másla
- 1 bílek
- 1 - 2 lyžice holandského kakaa
- 30 g mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce rumu nebo mandlového likéru
- formičku na včelí úl
- krystalový cukr na obalení

Krém:

- 120 g másla
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lžíce Salka
- 2 lžíce rumu nebo mandlového likéru
- 35 celých bezlepkových piškotů pro zavíčkování úlů

V prvním kroku si připravíme těsto smícháním uchých ingrediencí. Ve druhé misce si smícháme mokré ingredience a spojíme je spolu se suchými. Mícháme, dokud se nám všechny suroviny nespojí a nevznikne kompaktní hladké těsto. Z připraveného těsta si připravíme 35 kuliček a obalte v krystalovém cukru. Formičku na úly vysypeme cukrem, vmáčkneme do něj kuličku a koncem vařečky do ní uděláme důlek. Úly necháme postat stranou a zatím si připravíme krém. Máslo pokojové teploty smícháme s ostatními ingrediencemi a pomocí mixéru vymícháme hladký krém. Tým naplňte zdobící sáček. Odstáte úly naplníme krémem, uzavřeme piškotem a formičku vyklepneme nebo otvorte.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.

Přihlášení