Bezlepkové tvarohové buchty
Přidáno: 17.3.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 875
17 Březen 2022
Buchty jsou velmi univerzální jídlo, mohou být použity jako hlavní chod nebo jako fantastický nedělní dezert. Vyzkoušejte naše bezlepkové buchty s tvarohovou náplní. Pokud neholdujete zrovna tvarohové náplni, neváhejte nádivku vyměnit za domácí džem.
Bezlepkové tvarohové buchty
Buchty jsou velmi univerzální jídlo, mohou být použity jako hlavní chod nebo jako fantastický nedělní dezert. Vyzkoušejte naše bezlepkové buchty s tvarohovou náplní. Pokud neholdujete zrovna tvarohové náplni, neváhejte nádivku vyměnit za domácí džem.
Potřebujeme:
Těsto:
- 300 g bezlepkové mouky
- 2,5 dcl teplé vody nebo mléka
- 1 ks celá vejce
- ½ lžičky guarové gumy
- ½ sáčku sušených kvasnic
- 1,5 dcl oleje
- špetku soli
- tvaroh
Kvásek:
- 1 dcl vlažného mléka
- 1 lžičku krystalového cukru
- ½ sáčku sušených kvasnic
V prvním kroku si připravíme kvásek. Přidáme bezlepkovou mouku, vajíčko, guarovou gumu, cukr, špetku soli a ručním šlehačem promícháme. Do směsi následně přidáme olej a znovu všechny suroviny promícháme na jemné těsto. Pomoučenýma rukama všechny suroviny ještě propojujeme, těsto následně zakryjeme a necháme kynout alespoň 45 minut. Když nám těsto pěkně nakyne, neválíme ho, ale rukama na prkně roztáhneme do plochy. Roztažené těsto pak nakrájíme na čtverce a potřeme lehce olejem. Do vymazaných čtverců lžící vložíme tvaroh a dalším cestovým čtvercům přikryjeme, jemně spojíme a vytvarujeme do „kvádru". Necháme ještě 15-20 minut kynout. Potom vložíme na plech potřený rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby na 35 – 40 minut při teplotě 180 °C.
Zdroj: varecha.pravda, Ilustrační foto: wikimedia commons, Svobodat