• Z pohodlí domova
  • Vítej jaro!
  • Předchozí
  • Další

Bezlepkové jahodové kulky

Přidáno: 3.2.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 297

03 Únor 2022

Nastává čas sladkých jahod, v zahradách vidíme krásné červené jahůdky vykukující zpod listů. Víme, že je nejvyšší čas na jahodové recepty! Jedním z nich je i recept na vynikající bezlepkové kulky s jahodovou náplní.

Bezlepkové jahodové kulky

Bezlepkové jahodové kulky

Nastává čas sladkých jahod, v zahradách vidíme krásné červené jahůdky vykukující zpod listů. Víme, že je nejvyšší čas na jahodové recepty! Jedním z nich je i recept na vynikající bezlepkové kulky s jahodovou náplní.

Potřebujeme:

- pochopitelně jahody, počet podle jejich velikosti a počtu kulek
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 lžíce másla
- 1 vejce
- 15 lžic bezlepkové směsi na jemné pečivo Vitacelia
- 5 lžic plnotučného mléka
- špetku soli
- práškový cukr
- rozpuštěné máslo
- strouhaný tvrdý tvaroh

V misce utřeme tvaroh s vajíčkem. Následně přidáme změklé máslo, špetku soli, mléko a vymícháme dohladka. Nakonec postupně přimícháme směs a vytvoříme těsto, které vytvarujeme do válce. Ten nakrájíme na špalky a z nich vytvoříme placky podle počtu kulek. Do nich vložíme jahody a zabalíme do kuličky. Když máme kousky vytvarované dokulata házíme je do vařící vody, kde zůstanou asi 6 minut. Uvařené tvarohové ovocné kulky vyjmeme z vody a ihned propícháme, aby vyšla pára. Bezlepkové tvarohové ovocné kulky podáváme podle chuti posypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.

Zdroj: recepty.vareni, Bio

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení