• Z pohodlí domova
  • Vítej jaro!
  • Předchozí
  • Další

Bezlepková třešňová bublanina

Přidáno: 19.4.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 310

19 Duben 2022

Máte doma voňavé třešně přímo ze zahrádky nebo zavařené z loňského roku? Pokud ne, nezoufejte určitě se najdou chutné třešně iv obchodě. A k čemu třešně? No přece na ikonickou nedělní třešňovou bublaninu.

Bezlepková třešňová bublanina

Bezlepková třešňová bublanina

Máte doma voňavé třešně přímo ze zahrádky nebo zavařené z loňského roku? Pokud ne, nezoufejte určitě se najdou chutné třešně iv obchodě. A k čemu třešně? No přece na ikonickou nedělní třešňovou bublaninu.

Potřebujeme:

- 400 g bezlepkové mouky
- 300 g krystalového cukru
- 4 vejce
- 130 ml mléka
- 130 ml oleje
- 1 vanilkový cukr
- ½ kypřicího prášku do pečiva
- omyté, (peckované) a usušené třešně

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zapracujeme krystalový a vanilkový cukr. Následně přidáme žloutky, mléko a olej, mícháme dokud se všechny suroviny nepropojí. Nakonec přidáme mouku s kypřicím práškem a vše spolu vyšleháme. Takto připravené těsto vylije na vymazaný a navrch poklademe vypeckované třešně. Pečeme dozlatova při teplotě 160 °C podle trouby, přibližně však 30 minut.

Zdroj: Ivaco.cz, ilustrační foto: wikimedia commons, Chmee2

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení